Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Aanvragen subsidie voor 2025: deadline tot 1 november 2024

Honger - Ontwikkelingswerk

Ben je betrokken bij een non-profitorganisatie die werkt aan projecten met een duurzame en meetbare impact op het gebied van klimaatverandering, de ontwikkeling van lokale gemeenschappen, vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap, of gezondheidszorg en medisch onderzoek? Dan is er goed nieuws: Je kunt nog tot 1 november 2024 een aanvraag indienen voor een subsidie van een invloedrijk particulier fonds dat zich richt op het ondersteunen van dergelijke initiatieven, zowel in Nederland als internationaal. Dit is een unieke kans voor non-profitorganisaties die zich richten op de genoemde thema's om financiering te krijgen voor hun innovatieve en schaalbare projecten. De combinatie van financiële steun en toegang tot de expertise van dit fonds maakt deze subsidie een waardevolle kans voor projecten met een grote ambitie en een duurzaam karakter.

Over de subsidie

Deze subsidie biedt financiële ondersteuning voor organisaties en projecten die bijdragen aan een groenere, gezondere en gelukkigere samenleving. Hierbij ligt de nadruk op initiatieven die mensen in harmonie met elkaar en hun omgeving laten leven. De stichting achter de subsidie heeft een ondernemersachtergrond en richt zich op het bevorderen van de versnelde groei van initiatieven die innovatief, schaalbaar en uiteindelijk financieel zelfvoorzienend kunnen zijn.

De subsidie kan in verschillende vormen worden verstrekt, zoals een gift, een lening of in bepaalde gevallen een aandeleninvestering. Het uiteindelijke doel is om langdurige partnerschappen op te bouwen met de projecten en organisaties die worden ondersteund. Naast financiële steun biedt de stichting ook professionele expertise en ervaring om de projecten verder te helpen.

Werkgebied en doelgroep

De subsidie staat open voor projecten in Nederland, maar ook voor internationale projecten, mits de aanvragende entiteit in Nederland is geregistreerd. Het fonds richt zich voornamelijk op non-profitinstellingen zoals stichtingen en verenigingen die beschikken over een ANBI-status. Dit betekent dat de projecten moeten voldoen aan de eisen van duurzame en meetbare impact, en dat ze innovatief en schaalbaar zijn.

Focusgebieden

Het fonds heeft vier hoofdfocusgebieden waarbinnen projecten kunnen worden gefinancierd:

  1. Klimaatverandering
    Projecten die groene economische groei stimuleren, een circulaire economie ontwikkelen, of bijdragen aan een duurzame landbouwsector.
  2. Ontwikkeling van de lokale gemeenschap
    Initiatieven die de sociale cohesie op lokaal niveau verbeteren, met een educatief, sociaal of cultureel karakter.
  3. Vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap
    |Projecten die de genderkloof overbruggen door meisjes en vrouwen te helpen hun volledige potentieel te bereiken, met een nadruk op ondernemers- en leiderschapsvaardigheden.
  4. Gezondheidszorg en medisch onderzoek
    Projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen of de toegang tot betaalbare gezondheidszorg verbeteren.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure voor deze subsidie bestaat uit twee fasen:

  1. Fase 1: Tot 1 november 2024 kun je een aanvraagformulier indienen via de website van de stichting. Na de sluiting van de aanvraagperiode zal de projectraad van het fonds een eerste selectie maken.
  2. Fase 2: Projecten die de eerste selectie doorkomen, zullen worden uitgenodigd om een meer gedetailleerde projectbeschrijving en een financieringsvoorstel in te dienen. Indien nodig kan een gesprek volgen. Uiteindelijk maakt het bestuur van de stichting een definitieve selectie uit deze voorstellen.

Deadline en belangrijke data

De aanvraagperiode loopt tot 1 november 2024. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je aanvraag voor die datum is ingediend. Het fonds streeft ernaar om de geselecteerde projecten uiterlijk 1 december 2024 op de hoogte te stellen van hun financieringsbeslissing.

Waarom aanvragen?

Dit is een unieke kans voor non-profitorganisaties die zich richten op de genoemde thema's om financiering te krijgen voor hun innovatieve en schaalbare projecten. De combinatie van financiële steun en toegang tot de expertise van dit fonds maakt deze subsidie een waardevolle kans voor projecten met een grote ambitie en een duurzaam karakter.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen