Helaas, deze regeling is verlopen, maar er zijn wel andere interessante regelingen voor je beschikbaar.
Bekijk alle regelingen
Subsidies
Fondsen

Subsidie voor innovatieve onderwijsprojecten in het hoger onderwijs

Deze subsidie biedt onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs de kans om grootschalige onderwijsinnovaties door te voeren. De subsidie is bedoeld voor ervaren onderwijsleiders die met hun projecten impact willen maken op meerdere faculteiten of een gehele onderwijsinstelling. Door deel te nemen, krijgen Fellows de mogelijkheid om hun onderwijsambities te verwezenlijken en hun onderwijsvisie in de praktijk te brengen. De subsidie ondersteunt vernieuwende projecten die direct bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs en komt ten goede aan studenten van Nederlandse instellingen.

Jaarbudget:
€ 200.000
Per uitgifte
€ 450.000 - € 500.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het doel van het Comeniusprogramma is om onderwijsinnovatieprojecten te financieren die bijdragen aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. Dit wordt bereikt door beurzen te verstrekken aan onderwijsprofessionals, zodat zij innovatieve projecten kunnen uitvoeren. Deze projecten kunnen nieuwe onderwijskundige, technologische of vakinhoudelijke innovaties omvatten of bestaande innovaties in een specifieke onderwijscontext toepassen.

Ondersteunde projecten:

  • Innovaties moeten gericht zijn op programma’s in het initieel hoger onderwijs of op trajecten die de toegang tot het hoger onderwijs verbeteren.
  • Projecten moeten tijdens de looptijd direct ten goede komen aan studenten van bekostigde hoger-onderwijsinstellingen in Nederland.
  • Innovaties worden evidence-informed opgezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van relevante vakliteratuur en praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

Onderwijsprofessionals met ten minste zeven jaar ervaring in het hoger onderwijs die werkzaam zijn bij een Nederlandse universiteit, universitair medisch centrum of hogeschool.

De aanvragende entiteit moet een onderwijsprofessional zijn die in dienst is bij een non-profit instelling, zoals een universiteit, universitair medisch centrum of hogeschool in Nederland. De onderwijsprofessional dient de aanvraag niet als privé persoon in, maar namens de onderwijsinstelling waar hij of zij werkzaam is. De aanvraag moet ondersteund worden door het College van Bestuur van de betreffende instelling.

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

De aanvraag moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Aanvragers moeten een coördinerende of bestuurlijke functie hebben en in staat zijn om de innovatie door te voeren over de gehele reikwijdte van het project.
  • De hoofdaanvrager moet in dienst zijn bij een in Nederland gevestigde bekostigde hoger-onderwijsinstelling.
  • Het project moet binnen 36 tot 42 maanden worden uitgevoerd.
  • Een intentieverklaring moet tijdig worden ingediend via ISAAC, het elektronische indiensysteem van NWO.

Restricties

  • Projecten gericht op post-initieel hoger onderwijs, inclusief trajecten voor promovendi, zijn uitgesloten.
  • De aanvrager mag per jaar slechts één aanvraag binnen het Comeniusprogramma indienen.
  • Basisvoorzieningen binnen de instelling, zoals laptops en kantoormeubilair, kunnen niet worden gefinancierd.

Aanvragen

De aanvraagprocedure verloopt via het online systeem ISAAC. Aanvragers moeten een intentieverklaring indienen en vervolgens een volledige aanvraag. Bij de aanvraag moeten onder andere een projectplan, een begroting en een verklaring van het College van Bestuur worden ingediend. De aanvraag moet in het Engels worden opgesteld.

Meesturen

  • Projectplan
  • Begroting (Excel-bestand)
  • Verklaring van het College van Bestuur
  • Eventuele cofinancieringsbrieven

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!