Kunst, cultuur en media

Interessante subsidie beeldende kunst voor uitgevers, curatoren en contentmakers

Beeldende kunst

Ben jij een uitgever, curator of contentmaker met een passie voor hedendaagse beeldende kunst? Er is nu een interessante subsidie beschikbaar om je project te realiseren. Deze subsidie is bedoeld om de dialoog over hedendaagse kunst te bevorderen en om een breder publiek te betrekken. Of het nu gaat om geschreven artikelen of boeiende podcasts, projecten die op een vernieuwende manier de maatschappelijke waarde van kunst belichten, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Projecten die bijdragen aan de conversatie rond hedendaagse beeldende kunst

De regeling ondersteunt projecten die bijdragen aan de conversatie rond hedendaagse beeldende kunst in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hierbij kun je denken aan publicaties zoals artikelen, longreads, en podcasts die via (online) tijdschriften, kranten, social media, of andere platforms worden verspreid. 

Hierbij is het belangrijk dat je project een onafhankelijke benadering heeft en een breed publiek aanspreekt. 

Televisie- en filmprojecten worden overigens uitgesloten van deze subsidie.

Voor wie

Deze subsidie is bedoeld voor uitgevers, curatoren, contentmakers en organisaties die media-inhoud produceren en verspreiden over hedendaagse beeldende kunst. 

 

Musea en kunstpodia kunnen een aanvraag indienen voor op zichzelf staande projecten die gericht zijn op beeldende kunst.

 

Belangrijke voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je project moeten voldoen:

  • Dialoogbijdrage: Het project moet bijdragen aan de discussie over hedendaagse kunst.
  • Nieuwe projecten: Subsidie kan alleen worden aangevraagd voor nieuwe publicaties, niet voor reguliere werkzaamheden.
  • Publiek medium: Projecten moeten gepubliceerd worden op ten minste één publiek medium of platform met een passend bereik.

Er zijn echter ook een paar beperkingen:

  • Geen reguliere kosten: De subsidie is niet beschikbaar voor reguliere kosten of projecten die al onder reguliere activiteiten vallen.
  • Geen tv- of filmproducties: Televisie- en filmproducties komen niet in aanmerking.

Subsidie

De hoogte van de subsidie wordt vastgesteld aan de hand van je begroting die je moet indienen samen met je subsidieaanvraag.

Deadlines

Er zijn twee aanvraagrondes per jaar, met deadlines in februari en september. De huidige indientermijn loopt tot 19 september.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies