Subsidies
Fondsen

Subsidie voor bescherming van neushoorns en ander Wildlife in Zuid-Afrika

De regeling richt zich op het ondersteunen en financieren van projecten die zich inzetten voor het behoud van neushoorns in Zuid-Afrika, met een focus op het bestrijden van stroperij en het verbeteren van de leefomstandigheden van deze dieren. Door middel van strategische samenwerkingen en projecten zoals de bouw van bewaakte opvangplaatsen en het gebruik van technologie voor monitoring, streeft de regeling naar het waarborgen van een toekomst voor de neushoornpopulatie. Deze regeling is met name relevant voor organisaties en initiatieven die actief zijn in de bescherming van bedreigde diersoorten en het verbeteren van hun leefomgeving. Er is geen vast maximumbedrag per aanvraag; dit wordt bepaald op basis van de behoeften van het project en de beschikbare middelen.

Neushoorn
Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De regeling biedt financiële ondersteuning aan projecten die bijdragen aan het voortbestaan van neushoorns, vooral in Zuid-Afrika. Activiteiten die voor steun in aanmerking komen, omvatten onder andere:

  • Bouw van bewaakte boma's (opvangplaatsen) voor verweesde of gewonde neushoorns.
  • Aanschaf van drones voor het monitoren van neushoorns en het opsporen van stropers.
  • Educatieve programma's gericht op het betrekken van de lokale bevolking bij de bescherming van neushoorns en andere bedreigde diersoorten.

De regeling ondersteunt ook onderzoek dat gericht is op het verzamelen van relevante data om de leefomstandigheden van Zuid-Afrikaans wildlife te verbeteren.

Doelgroep

Deze regeling is bedoeld voor niet-commerciële rechtspersonen zoals stichtingen, verenigingen en organisaties die zich richten op het behoud en de bescherming van neushoorns en ander wildlife in Zuid-Afrika.

Werkgebied

Het werkgebied van de regeling is Zuid-Afrika, met een specifieke focus op projecten in natuurreservaten zoals het Krugerpark.

Voorwaarden

Aanvragen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het project moet gericht zijn op het behoud en de bescherming van neushoorns of andere bedreigde diersoorten.
  • Er moet sprake zijn van een duidelijke evaluatie van het project na voltooiing om te bepalen of de gestelde doelen zijn bereikt.
  • Er moet goed contact worden onderhouden met de ondersteunde projecten om toezicht te houden op de besteding van de middelen.

Restricties

  • Alleen projecten in Zuid-Afrika komen in aanmerking voor financiering.
  • De stichting ondersteunt geen commerciële initiatieven.

Subsidie

De exacte omvang van het subsidiebudget is afhankelijk van de inkomsten die worden gegenereerd door middel van sponsoring en donaties.

Er is geen vast maximumbedrag per aanvraag; dit wordt bepaald op basis van de behoeften van het project en de beschikbare middelen.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend via het contactformulier op de website van hetf onds of door een e-mail te sturen naar het e-mailadres van de stichting. Bij de aanvraag moeten gedetailleerde projectplannen en begrotingen worden bijgevoegd.

Meesturen
Projectplan, Begroting, Bewijs van samenwerking met lokale partners.

 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Natuur, milieu en energie
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Afrika
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!