Subsidies

Subsidie voor jonge kunstenaars en culturele organisaties in Groningen

Ben jij een jonge kunstenaar of maak je deel uit van een startende culturele organisatie in Groningen? Dan is de bewezen talentregeling wellicht iets voor jou. Deze subsidie, specifiek voor culturele organisaties met jonge makers tot 35 jaar, biedt ondersteuning aan projecten in de podiumkunsten, beeldende kunst, en literaire en audiovisuele kunst. Het doel is om zowel de artistieke als de zakelijke kant van de organisatie te versterken en te zorgen dat jonge kunstenaars in Groningen kunnen blijven werken. Met deze regeling krijg je de kans om je artistieke signatuur verder te ontwikkelen en tegelijk je organisatie te professionaliseren. Vraag nu deze subsidie aan en maak een stap naar verdere professionalisering.

Festival
Jaarbudget:
€ 80.000
Per uitgifte
€ 0 - € 80.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De bewezen talentregeling ondersteunt jonge kunstenaars en startende culturele organisaties in de gemeente Groningen. De subsidie biedt ruimte voor de verdere artistieke ontwikkeling en het verbeteren van de bedrijfsmatige gezondheid van de organisatie. De subsidie kan worden ingezet voor een breed scala aan culturele activiteiten, variërend van festivals en orkesten tot gezelschappen en presentatieplekken. Het doel is om nieuwe kansen te creëren voor kunstenaars om in Groningen te blijven werken en om de instroom en doorstroom in de culturele infrastructuur te bevorderen.

Doelgroep

De regeling richt zich op jonge kunstenaars en startende culturele organisaties (zoals festivals, bands, orkesten, gezelschappen, presentatieplekken) in de podiumkunsten, beeldende kunst, literaire en audiovisuele kunst. De betrokken medewerkers moeten onder de 35 jaar zijn, en de organisatie dient in de gemeente Groningen gevestigd te zijn.

Werkgebied

Deze regeling is van toepassing op organisaties die gevestigd zijn in de gemeente Groningen.

Voorwaarden

  • De organisatie moet een stichting zonder winstoogmerk zijn met een onafhankelijk bestuur.
  • De organisatie is gevestigd in Groningen en de verbonden medewerkers (exclusief het bestuur) wonen en werken overwegend in de gemeente Groningen.
  • De medewerkers zijn maximaal 35 jaar in het jaar van aanvraag.
  • De organisatie heeft niet eerder gebruik gemaakt van de bewezen talentregeling.
  • De aanvraag moet een plan bevatten waarin missie, visie, activiteiten en het beoogde publiek worden beschreven, evenals een activiteitenbegroting.

Restricties

  • Alleen stichtingen zonder winstoogmerk kunnen aanvragen.
  • De organisatie mag niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze regeling.

Subsidie

Er is een budget beschikbaar voor maximaal drie organisaties, waarbij elke organisatie maximaal € 40.000 per jaar kan ontvangen.
In totaal kan een organisatie € 80.000 voor twee jaar ontvangen.

Moeilijkheid aanvraag

De aanvraagprocedure is goed te doen voor aanvragers met enige ervaring. Er zijn duidelijke richtlijnen en een aanvraagformulier beschikbaar. Let wel op dat er specifieke voorwaarden gelden waar de organisatie aan moet voldoen.

Aanvragen

Aanvragen kunnen vanaf 2 oktober 2024 worden ingediend via het digitale aanvraagformulier, dat op de website van de gemeente beschikbaar wordt gesteld (formulier zal pas rond de openingsdatum worden gepubliceerd, zie links).

Bij de aanvraag moet een projectplan worden toegevoegd, waarin de missie, visie, activiteiten en het verwachte publiek worden beschreven. Ook een activiteitenbegroting moet worden bijgevoegd. Na de aanvraag wordt de aanvraag door de gemeente getoetst aan formele voorwaarden. Als de aanvraag voldoet, wordt deze doorgestuurd naar de Kunstraad Groningen, die de inhoudelijke beoordeling uitvoert.

Bijlagen die meegestuurd moeten worden:

  • Plan met missie, visie, activiteiten en publieksbereik.
  • Activiteitenbegroting.
  • Curriculum Vitae (opleiding en ervaring).

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!