Subsidies

Subsidie voor ondernemerschap en innovatie in landbouw, water, voedsel en circulaire economie

De subsidie biedt een unieke kans voor onderzoekers met innovatieve ideeën binnen de thema's landbouw, water, voedsel, en de circulaire economie. Het programma is gericht op het stimuleren van ondernemerschap en het ontwikkelen van technologieën die een meetbare maatschappelijke impact kunnen hebben. Het is bedoeld voor PhD's, postdocs, en andere onderzoekers die een innovatieve oplossing hebben voor een maatschappelijk probleem en die dit willen omzetten in een sociaal of commercieel start-up idee. Gedurende een tweejarige periode ontvangen deelnemers begeleiding en financiële steun om hun ideeën verder te ontwikkelen en op te schalen.

Jaarbudget:
€ 2.684.000
Per uitgifte
€ 0 - € 185.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De subsidie ndersteunt onderzoekers bij het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar praktische, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Deze oplossingen kunnen technologieën, bedrijfsmodellen of consultancydiensten omvatten, zolang ze bijdragen aan de transitie naar duurzame landbouw, verbeterd waterbeheer, een veilige voedselketen of een volledig circulaire economie. Projecten moeten zich bevinden op een Technology Readiness Level (TRL) of Societal Readiness Level (SRL) van minimaal 4, wat betekent dat de oplossing al in een laboratorium is getest of gevalideerd door belanghebbenden.

Mogelijke projecten

Voorbeelden van mogelijke projecten zijn:

  • Innovatieve oplossingen voor duurzaam waterbeheer om overstromingen of droogte tegen te gaan.
  • Technologieën om de voedselketen efficiënter, veiliger en duurzamer te maken.
  • Modellen die bijdragen aan de realisatie van een circulaire economie door hergebruik en recycling van grondstoffen te stimuleren.

Disclaimer: Deze projectideeën zijn suggesties en zijn niet door de verstrekker opgegeven.

Voorbeelden van succesvolle projecten

Hoewel geen specifieke voorbeelden uit eerdere rondes worden genoemd, kunnen vergelijkbare projecten uit eerdere NWO-programma's inzicht geven in het soort impactvolle initiatieven die worden ondersteund. Bijvoorbeeld, oplossingen op het gebied van waterbeheer die klimaatadaptatie bevorderen, of circulaire bedrijfsmodellen die afvalstromen omzetten in nieuwe grondstoffen.

Doelgroep

Deze subsidie is gericht op de volgende doelgroepen:

  • PhD-studenten (afgerond vóór de start van het programma)
  • Postdocs en universitair docenten in Nederland, waaronder:
    • Universiteiten
    • Universitair medische centra
    • Onderzoeksinstituten (zoals NWO, KNAW)
    • Hogescholen

Werkgebied

Nationaal, met bijzondere aandacht voor Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen.

Voorwaarden

  • Minimaal 0.8 FTE beschikbaarheid tijdens de gehele subsidieperiode.
  • De aanvraag moet een goed onderbouwd wetenschappelijk idee bevatten, gevalideerd door middel van laboratoriumproeven of door belanghebbenden.
  • Begeleidingsbrieven van de kennisinstelling zijn vereist.

Restricties

  • Subsidieaanvragen mogen niet overlappen met andere NWO-valorisatieprogramma’s zoals Take-off, Venture Challenge of Demonstrator.
  • De maximale duur van het project is twee jaar.

Subsidie

Het totale beschikbare budget voor deze ronde bedraagt € 2.684.000. Er wordt verwacht dat maximaal 14 voorstellen financiering zullen ontvangen.

Per fellow is er een maximaal budget van € 185.000, dat kan worden gebruikt voor salaris, vervangingskosten, en projectgerelateerde materialen.

Subsidieadvies

Aanvragers moeten zorgen voor goed onderbouwde voorstellen met een duidelijk plan voor de maatschappelijke en technologische impact van hun project. Het is raadzaam om in de aanvraag nauwkeurig de fases van het project te beschrijven, inclusief de verwachte opschaling en samenwerking met relevante stakeholders.

Aanvragen

Aanvragen moeten worden ingediend via het NWO-platform ISAAC (zie links), inclusief een video van maximaal 3 minuten waarin het idee en de maatschappelijke relevantie worden uitgelegd.

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Landbouw, visserij en platteland
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!