Subsidies

Subsidie voor ontwikkeling van tools voor veerkrachtig en inclusief herstel na rampen

Subsidie voor non-profit organisaties voor het ontwikkelen van een framework dat de gereedheid van landen beoordeelt om veerkrachtig en inclusief te herstellen van rampen. Dit project is gericht op het analyseren en verbeteren van nationale herstelprocessen, met een speciale nadruk op inclusiviteit, BBB-principes ("build back better"), en de ontwikkeling van robuuste strategieën om risico’s in de toekomst te verminderen. Organisaties kunnen een subsidie aanvragen tot $ 140,000 USD om een raamwerk met KPI's te ontwikkelen op basis van casestudies uit diverse landen zoals Turkije, India, Mexico en de VS.

Rampen - Bosbrand
Jaarbudget:
US$ 140.000
Per uitgifte
€ 0 - € 140.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen van een framework dat landen helpt bij het beoordelen van hun gereedheid voor veerkrachtig herstel. Het project richt zich op het identificeren van belangrijke succesfactoren, het evalueren van het beleid, governance, capaciteiten en financiering die nodig zijn om effectief te herstellen na rampen. Het doel is om een holistisch framework met KPI's te creëren, dat kan worden aangepast aan verschillende geografische, socio-economische, en culturele contexten. Het is bedoeld om de impact van toekomstige rampen te verminderen door landen beter voor te bereiden.

Mogelijke projecten

  • Ontwikkeling van tools voor beoordeling van herstelgereedheid
  • Analyse van casestudies om succesfactoren te identificeren in diverse landen
  • Capaciteitsopbouw voor overheden en NGO’s om herstelstrategieën te verbeteren
  • Workshops, trainingen en andere capaciteitsopbouwende activiteiten

Dit zijn suggesties om aanvragers te inspireren en zijn niet expliciet voorgeschreven door de verstrekker.

Doelgroep

  • Non-profit organisaties
  • Internationale NGO's
  • Organisaties die zich richten op rampenrisicoreductie en herstelcapaciteiten

Werkgebied

Internationaal, met een focus op landen zoals Turkije, India, de Filipijnen, Brazilië, de VS, en meer.

Voorwaarden

  • Projecten moeten zich richten op het beoordelen en verbeteren van herstelgereedheid
  • Budget moet onder $ 140,000 USD blijven
  • Projectduur mag niet langer zijn dan 31 december 2024
  • Organisaties moeten geregistreerd zijn bij het United Nations Partner Portal (UNPP)

Restricties

  • Geen kapitaaluitgaven (zoals land, gebouwen, voertuigen)
  • Geen beurzen voor individuen
  • Geen ondersteuning van politieke partijen

Subsidie

Maximaal $ 140,000 USD

Subsidieadvies

Het aanvragen van deze subsidie vereist een zorgvuldige voorbereiding, omdat het project gericht is op het ontwikkelen van een raamwerk voor veerkrachtig en inclusief herstel na rampen. Hier zijn enkele belangrijke adviezen om je aanvraag succesvol te maken:

  1. Projectplan en focus: Zorg voor een duidelijk en gestructureerd projectplan waarin de doelstellingen van het raamwerk en de verwachte resultaten goed worden uitgewerkt. De nadruk moet liggen op het verbeteren van gereedheid en het vermogen om beter en sneller te herstellen van rampen. Gebruik relevante voorbeelden en case studies, zoals voorgeschreven door de subsidievoorwaarden.
  2. Betrek relevante stakeholders: Een succesvol herstelraamwerk vereist samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, zoals overheden, NGO's, de private sector en lokale gemeenschappen. Versterk je aanvraag door duidelijk te beschrijven welke partners je gaat betrekken en wat hun rol zal zijn in het project. Dit kan helpen om de impact en haalbaarheid van je voorstel te versterken.
  3. Gebruik van KPI's: Ontwikkel duidelijke, meetbare Key Performance Indicators (KPI's) om de voortgang en effectiviteit van het project te evalueren. Dit is een van de kernvereisten van de subsidie, dus besteed hier extra aandacht aan. Zorg ervoor dat de KPI's betrekking hebben op de belangrijkste doelstellingen, zoals snelheid van herstel, inclusiviteit en de mate waarin de "build back better" principes worden toegepast.
  4. Inclusiviteit en gelijkheid: UNDRR legt nadruk op inclusieve herstelstrategieën die rekening houden met de meest kwetsbare groepen, zoals vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een handicap. Beschrijf in je aanvraag hoe je project deze groepen zal betrekken en hoe het herstelproces hen ten goede zal komen.
  5. Beoordeling van capaciteit: Identificeer bestaande capaciteiten en eventuele lacunes in de regio’s waar je werkt. Vermeld de noodzaak voor capaciteitsopbouw en beschrijf hoe je project trainingen, workshops en andere activiteiten zal organiseren om lokale capaciteiten te versterken. Dit toont aan dat je niet alleen een theoretisch raamwerk ontwikkelt, maar ook praktisch inzetbare tools biedt.
  6. Budgettering: Werk een helder en gedetailleerd budget uit, waarbij je zorgvuldig aangeeft hoe het beschikbare bedrag van maximaal $140,000 USD zal worden verdeeld over de verschillende fasen van het project. Zorg ervoor dat je budget realistisch is en overeenkomt met de verwachte uitkomsten en deliverables van het project. UNDRR betaalt in fasen, dus plan dit zorgvuldig om financiële knelpunten tijdens het project te voorkomen.
  7. Tijdlijn en haalbaarheid: Aangezien het project voor 31 december 2024 afgerond moet zijn, is het essentieel om een duidelijke tijdlijn op te stellen. Geef aan hoe je binnen deze termijn de belangrijkste deliverables zult bereiken. Zorg ervoor dat je project haalbaar is binnen de opgegeven periode en stel een gedetailleerde werkplanning op.
  8. Leer van eerdere successen: Gebruik relevante casestudies en ervaringen uit andere rampgevoelige landen zoals India, de VS, Mozambique of Japan, zoals aangegeven in de subsidievoorwaarden. Dit geeft aan dat je voorstel gebaseerd is op bewezen strategieën en best practices.

Door deze stappen te volgen en je aanvraag helder en concreet te maken, vergroot je de kans op succes. Zorg ervoor dat je project niet alleen voldoet aan de technische eisen van de subsidie, maar ook een duidelijke visie biedt op hoe het raamwerk veerkrachtig herstel kan bevorderen en een positieve impact kan hebben op gemeenschappen wereldwijd.

Aanvragen

  1. Vul het aanvraagformulier in, inclusief budget- en registratiedocumenten.
  2. Dien de aanvraag in bij undrrgrantproposal@un.org, met een cc naar paulelliott.rosenberg@un.org.
  3. Zorg ervoor dat de aanvraag niet meer dan 10 pagina's bevat (bijlagen zoals cv’s, registraties tellen niet mee).

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Maatschappij en samenleving
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Ontwikkelingslanden Azie Afrika Noord-Amerika Zuid-Amerika
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!