Innovatie en technologie

Subsidie voor innovatieve zorgprojecten: vraag aan vóór 31 oktober

Chronische aandoening - Medicijnen

Non-profitorganisaties, zorgorganisaties en samenwerkingsverbanden die werken met chronisch zieken of ter preventie daarvan, hebben een unieke kans om tot 31 oktober subsidie aan te vragen voor projecten die de kwaliteit van leven van mensen met chronische aandoeningen verbeteren. Deze subsidie kan slechts één keer per jaar worden aangevraagd, mis de snel naderende deadline dus niet!

Focus op zelfregie, co-creatie en duurzaamheid

Deze subsidie is specifiek bedoeld voor innovatieve projecten die gericht zijn op het bevorderen van zelfregie bij mensen met een chronische aandoening. Centraal staat co-creatie, waarbij ervaringsdeskundigheid een belangrijke rol speelt. Het doel is om initiatieven te ondersteunen die buiten het reguliere zorgaanbod vallen en die gericht zijn op een integrale aanpak over verschillende sectoren heen.

Wat deze subsidie zo uniek maakt, is de focus op duurzaamheid. Dit wordt gestimuleerd door gedeeld eigenaarschap, cofinanciering en een heldere implementatiestrategie. Zo wordt niet alleen het leven van chronisch zieken verbeterd, maar wordt ook gestreefd naar structurele oplossingen die verder reiken dan de projectperiode.

Mogelijke projecten en initiatieven

De subsidie biedt ondersteuning aan uiteenlopende projecten, zolang ze bijdragen aan de preventie van chronische ziekten of de kwaliteit van leven van mensen met deze aandoeningen verbeteren. 

Voorbeelden van mogelijke projecten zijn:

  • Innovatieve gezondheidsprojecten die de zelfregie van patiënten bevorderen.
  • Programma’s waarin co-creatie met patiënten en hun netwerken centraal staat.
  • Langdurige ondersteuningsinitiatieven voor chronisch zieken, die niet binnen het zorgverzekeringsstelsel vallen.

Hoewel dit slechts enkele suggesties zijn, biedt de subsidie veel ruimte voor creativiteit en maatwerk binnen de gestelde criteria.

Wie kan deze subsidie aanvragen

De subsidie is bedoeld voor o.a. non-profitorganisaties, zorgorganisaties en innovatieve samenwerkingsverbanden die werken met chronisch zieken of ter preventie daarvan.

Voorwaarden en restricties

De subsidie is bedoeld voor projecten die zich richten op mensen met een chronische aandoening of de preventie daarvan. Hierbij is het belangrijk dat ervaringsdeskundigheid en co-creatie met de betrokkenen en hun netwerken centraal staan. 

Projecten moeten verder een integrale aanpak hebben over verschillende sectoren heen en een duurzaam karakter vertonen. Dit betekent dat initiatieven niet gefinancierd mogen worden door zorgverzekeraars of lokale overheden, en dat er cofinanciering nodig is.

Een realistische begroting en een duidelijke methodiek zijn essentieel bij de aanvraag. 

Maak het verschil met jouw project

Deze subsidie biedt een unieke kans om niet alleen de kwaliteit van leven voor mensen met chronische aandoeningen te verbeteren, maar ook om een duurzame impact te maken die verder gaat dan de projectperiode. De focus op co-creatie en ervaringsdeskundigheid zorgt ervoor dat de initiatieven die worden ondersteund daadwerkelijk aansluiten bij de behoeften van de doelgroep.

De aanvraagperiode sluit echter snel, op 31 oktober

Als jouw organisatie of samenwerkingsverband plannen heeft om een project in te dienen, is dit hét moment om in actie te komen. Omdat de subsidie slechts één keer per jaar wordt verstrekt, is het van cruciaal belang om deze deadline niet te missen. Zorg ervoor dat jouw aanvraag volledig en op tijd is ingediend om kans te maken op deze unieke financiële ondersteuning.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies