Subsidies
Fondsen

Subsidie voor fotografen en visuele kunstenaars die vergeten verhalen en onderdrukte geschiedenissen onderzoeken

Deze call biedt fotografen, beeldend kunstenaars en creatieve makers een subsidie van $10.000 om vergeten, onderdrukte of niet-gehoorde geschiedenissen te onderzoeken en visueel te herinterpreteren. Dit programma ondersteunt projecten die dominantie narratieven herzien, met behulp van zowel traditionele als experimentele fotografie en archiefonderzoek. Gedurende een virtueel fellowship van acht maanden werken deelnemers samen in een creatieve community en krijgen ze toegang tot mentorschap en projectondersteuning. Aanvragers uit gemarginaliseerde groepen zoals BIPOC, LGBTQIA+ en mensen met een handicap worden nadrukkelijk aangemoedigd om mee te doen.

Slavernij
Jaarbudget:
US$ 132.000
Per uitgifte
€ 0 - US$ 11.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De fellowship richt zich op fotografen en visuele kunstenaars die werken aan projecten die zich richten op het hervertellen van vergeten of verborgen geschiedenissen. Het biedt ondersteuning aan projecten die archieven herinterpreteren of compleet nieuwe perspectieven introduceren op historische gebeurtenissen die vaak zijn genegeerd. Denk hierbij aan het documenteren van persoonlijke of gemeenschappelijke verhalen door middel van fotografie, en het gebruik van kunst om sociale kwesties te belichten.

Mogelijke projecten

Voorbeelden van mogelijke projecten zijn het creëren van een visueel archief dat onbekende verhalen van migrantenfamilies documenteert, of het onderzoeken van hoe beeldvorming werd gebruikt om politieke agenda's te ondersteunen. Ook projecten die historische ongelijkheden zichtbaar maken door middel van foto's en multimedia-archieven kunnen in aanmerking komen. Deze ideeën dienen als suggesties voor het afstemmen van je eigen project.

Voorbeelden van succesvolle projecten

In eerdere edities van de Counter Histories Fellowship zijn projecten zoals "The Gay Space Agency" van Mackenzie Calle ondersteund, dat de historische uitsluiting van LGBTQIA+ personen in NASA’s ruimteprogramma aan de kaak stelde. Daarnaast was er het project "Chinese American Family Albums" van Alan Chin, dat door middel van familiearchieven een nieuw licht wierp op de rol van Chinese Amerikanen in de bredere geschiedenis van immigratie in de Verenigde Staten. Beide projecten gebruikten fotografie om vergeten verhalen en onderdrukte geschiedenissen opnieuw naar voren te brengen​.

Doelgroep

Deze subsidie is bedoeld voor een breed scala aan aanvragers, waaronder:

  • Fotografen, beeldend kunstenaars en creatieven
  • Mensen uit ondervertegenwoordigde groepen zoals:
    • Black, Indigenous, Latinx, Asian gemeenschappen
    • LGBTQIA+ individuen
    • Mensen met een handicap
    • Vrouwen en gendernon-conforme personen
  • Zowel autodidacte als formeel opgeleide kunstenaars
  • Studenten en creatieven zonder formele kunstopleiding

Werkgebied

Internationaal, met speciale aanmoediging voor aanvragers uit gemarginaliseerde gemeenschappen wereldwijd.

Voorwaarden

  • Het project moet reeds in ontwikkeling zijn en passen binnen het thema van Counter Histories.
  • De aanvrager moet bereid zijn om actief deel te nemen aan de virtuele workshops en mentorschap gedurende de subsidieperiode.
  • Het project moet een sterke visuele component hebben; de subsidie ondersteunt primair fotografie-gebaseerde projecten.

Restricties

  • Projecten die nog niet zijn gestart, komen niet in aanmerking.
  • Alle workshops en communicatie worden in het Engels gehouden.

Subsidie

Er is een totaalbudget beschikbaar voor maximaal 12 fellows, met elk een basisprojectsubsidie van $ 10.000 en een discretionary fund van $ 1.000 voor samenwerking of mentorschap.

Aanvragen

Het aanvraagproces verloopt online via het Magnum Foundation-platform (zie links).

Meesturen

  • Werkvoorbeelden (fotografie of visueel werk)
  • Een korte biografie
  • Een projectomschrijving van maximaal 250 woorden, inclusief een beschrijving van hoe je het project tijdens de fellowship wilt uitbreiden en afronden.

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!