Subsidies

Subsidie voor audiovisuele innovatie, co-producties en digitale transformatie binnen Europa

Deze regeling biedt uitgebreide ondersteuning aan audiovisuele hubs in Europa die strategische activiteiten willen ontwikkelen rondom de creatie, promotie en distributie van Europese audiovisuele content. De subsidie richt zich op innovatie, samenwerking, en de groene transitie binnen de audiovisuele sector. Door middel van training, mentoring en netwerkevenementen helpt deze regeling audiovisuele professionals hun vaardigheden te versterken en toegang te krijgen tot internationale markten. Deze subsidie is bedoeld voor organisaties die bijdragen aan de groei van de Europese audiovisuele industrie door internationale co-producties en digitale innovaties te stimuleren. Hierbij kan het gaan om audiovisuele productiebedrijven, distributeurs van audiovisuele content, organisaties die betrokken zijn bij coproducties, maar ook bijvoorbeeld Netwerkorganisaties voor audiovisuele professionals. Er is geen limiet aan het subsidiebedrag per project, maar de subsidie dekt maximaal 70% van de in aanmerking komende kosten. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Jaarbudget:
€ 21.000.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De regeling ondersteunt de ontwikkeling van belangrijke audiovisuele hubs binnen Europa. Dit omvat projecten gericht op de creatie, promotie en distributie van Europese audiovisuele werken, de adoptie van nieuwe technologieën, en de stimulering van innovatieve bedrijfsmodellen. De regeling beoogt ook private investeringen aan te moedigen binnen de audiovisuele en gaming sectoren.

De belangrijkste focus ligt op:

  • Training en mentoring om de vaardigheden van audiovisuele professionals te vergroten.
  • Business-to-business netwerkevenementen om Europese coproducties te bevorderen.
  • Innovatie in digitale tools en contentdistributie, inclusief videogames.
  • Internationale coproducties tussen Europese en niet-Europese landen.
  • Bevordering van duurzame en milieuvriendelijke processen in de audiovisuele industrie.

Mogelijke projecten

Projecten kunnen variëren van het aanbieden van digitale trainingen voor filmmakers, tot het ontwikkelen van strategische coproducties tussen Europese en niet-Europese landen. Innovatieve oplossingen voor groene productiemethoden in de audiovisuele sector zijn ook in lijn met de doelen van deze regeling. Bovendien kunnen initiatieven die bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van Europese audiovisuele content op internationale markten ondersteuning krijgen.

Deze ideeën dienen ter inspiratie en zijn niet door de verstrekker gespecificeerd.

Voorbeelden van succesvolle projecten

Voorbeelden van eerdere succesvolle projecten zijn coproducties die Europese films naar een wereldwijd publiek brachten via digitale platforms, en trainingsprogramma's die filmmakers hielpen bij het omarmen van nieuwe productiemethoden, zoals VR- en AR-technologie.

Doelgroep

Deze regeling is gericht op organisaties die actief zijn in de audiovisuele sector, zoals:

  • Audiovisuele productiebedrijven
  • Distributeurs van audiovisuele content
  • Organisaties die betrokken zijn bij coproducties
  • Netwerkorganisaties voor audiovisuele professionals

Werkgebied

De regeling is van toepassing op alle landen die deelnemen aan het Creative Europe MEDIA Programma. Dit zijn onder andere de EU-lidstaten en geassocieerde landen.

Voorwaarden

  • Projecten moeten betrekking hebben op ten minste twee van de volgende gebieden: vaardigheidsontwikkeling, netwerkevenementen, internationale coproducties, innovatie in distributie, en bevordering van private investeringen.
  • Ten minste 20% van de deelnemers aan trainingsprogramma's moet komen uit landen met lage capaciteit of een situatie waarin financiële steun nodig is.
  • Projecten moeten duidelijke strategieën hebben voor duurzaamheid, gendergelijkheid, diversiteit en inclusiviteit.

Restricties

  • Projecten die zich richten op live uitzendingen, videoclips, promotioneel werk of reality-tv zijn niet in aanmerking.
  • Alleen rechtspersonen (geen natuurlijke personen) kunnen een aanvraag indienen.

Subsidie

Het totale beschikbare budget voor deze regeling bedraagt € 21.000.000.

Er is geen limiet aan het subsidiebedrag per project, maar de subsidie dekt maximaal 70% van de in aanmerking komende kosten.

Subsidieadvies

Bij het indienen van een aanvraag is het van belang een duidelijk projectplan op te stellen dat de samenhang tussen de verschillende activiteiten benadrukt. Het is cruciaal om een goed doordachte begroting en strategieën voor duurzaamheid en inclusiviteit op te nemen. Samenwerkingen met partners uit verschillende landen wordt sterk aangemoedigd.

Aanvragen

Aanvragen moeten worden ingediend via het EU Funding & Tenders Portal (zie links). 

Er wordt een tweestapsproces gehanteerd waarbij zowel administratieve als technische informatie moet worden verstrekt. Het is aan te raden de aanvraag goed voor de deadline af te ronden om technische problemen te voorkomen.

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Kunst, cultuur en media
Onderwijs
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!