Subsidies

Subsidie voor Europese tv- en onlinecontentontwikkeling door onafhankelijke producenten

Deze subsidie is gericht op Europese onafhankelijke audiovisuele productiebedrijven die innovatieve en hoogwaardige tv- en onlinecontent produceren. De regeling stimuleert samenwerkingen tussen verschillende landen binnen het MEDIA-programma om tv-series, animaties en documentaires te ontwikkelen met groot internationaal distributiepotentieel. De focus ligt op het vergroten van de capaciteit van Europese producenten en het ondersteunen van projecten met diverse publieksbereik, inclusief digitale platformen. De oproep biedt een totaalbudget van € 20 miljoen, waarvan 40% is gereserveerd voor de eerste deadline en 60% voor de tweede. Aanvragen voor dramaproducties kunnen tot € 2 miljoen bedragen, afhankelijk van het totale productiebudget. Voor animatieprojecten is er een maximum van € 500.000 beschikbaar, en voor documentaires kan tot € 300.000 worden aangevraagd. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Televisierproductie - Televisie - Studio - Medis - Film
Jaarbudget:
€ 20.000.000
Per uitgifte
€ 0 - € 2.000.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De subsidie ondersteunt de productie van drama’s, animaties en documentaires voor televisie en online streamingplatforms. De regeling richt zich specifiek op projecten met een sterk creatief en artistiek karakter, die een breed publiek kunnen bereiken binnen Europa en daarbuiten. Daarnaast stimuleert de regeling innovatie in de inhoud en financiering van deze producties, met een duidelijke link naar distributiestrategieën.

Mogelijke projecten

Projecten zoals tv-series, animatiefilms of documentaires die internationale coproducties omvatten en gericht zijn op bredere verspreiding via lineaire en non-lineaire media, komen in aanmerking. Innovaties in milieuvriendelijke productiemethoden of projecten met een sterke focus op gendergelijkheid en inclusiviteit hebben ook prioriteit.

Deze suggesties zijn om je op ideeën te brengen en zijn niet door de verstrekker opgegeven.

Doelgroep

De subsidie is bedoeld voor:

  • Europese onafhankelijke audiovisuele productiebedrijven
  • Projecten die samenwerken met ten minste twee omroepen uit verschillende MEDIA-deelnemende landen
  • Organisaties die co-producties opzetten met verschillende landen binnen het MEDIA-programma.

Werkgebied

De regeling is van toepassing op alle landen die deelnemen aan het MEDIA-programma, waaronder EU-lidstaten en bepaalde niet-EU-landen die geassocieerd zijn met het programma.

Voorwaarden

  • Minimaal 40% van de financiering moet afkomstig zijn van externe bronnen zoals omroepen, distributeurs of investeerders.
  • De licentieperiode voor omroepen mag maximaal 7 jaar duren bij een pre-sale en 10 jaar bij een coproductie.
  • Productie moet significant bijdragen aan de Europese audiovisuele sector, met ten minste 50% van de financiering afkomstig uit MEDIA-deelnemende landen.

Restricties

  • Live opnames, talkshows, realityshows, muziekvideo’s, educatieve programma’s en documentaires die toerisme promoten, komen niet in aanmerking.
  • Projecten die reeds door Eurimages worden gefinancierd zijn uitgesloten.

Subsidie

Het totale beschikbare budget voor deze oproep bedraagt € 20 miljoen, waarvan 40% voor de eerste deadline en 60% voor de tweede.

Bedrag per aanvraag

  • Drama: tot € 2 miljoen (afhankelijk van het totale productiebudget).
  • Animatie: tot € 500.000.
  • Documentaires: tot € 300.000.

Subsidieadvies

  • Het indienen van een aanvraag vereist een sterk uitgewerkt projectplan met creatieve presentaties en een gedetailleerd budget.
  • Een solide financieringsstructuur met bevestigde derde partij bronnen is noodzakelijk.
  • Zorg voor een bindend coproductiecontract indien meerdere producenten betrokken zijn.
  • De licentieovereenkomsten met omroepen moeten duidelijk gespecificeerd zijn.

Aanvragen

Aanvragen moeten elektronisch worden ingediend via het EU Funding & Tenders Portal (zie links). 

Meesturen
De aanvraagprocedure omvat de invulling van administratieve informatie, technische projectbeschrijving en het uploaden van financiële documenten zoals de productiefinancieringsstructuur en contracten met omroepen en distributeurs.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Indientermijn

  • -

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!